بحـث
المواضيع الأخيرة
منتدى
الرقاق باللحمه المفرومه (اكلة مصرية )
الحياة حلوة :: مطبخ الحياة حلوة :: اكلات
صفحة 1 من اصل 1
الرقاق باللحمه المفرومه (اكلة مصرية )
المقادير:
-12 قطعه رقاق.
-1 كيلو لحمه مفروم احمر.
- 2 بصله متوسطه مفرومه جيدا.
- ملح وفلفل اسمر حسب المذاق ( 2 ملعقه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده).
* ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3 ملعق زيت ذره او عباد الشمس.
* لتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.
* صنيه مستديره لعمل الرقاق.
الطريقه بقي ايييييييه :
-الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نجيب البصله المفرومه تتحمرمع ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي كده ماشي ونجيب كيلو اللحمه و نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين ايه بقي يا حلوين نسيبها لحد متسوتي بتاع ربع ساعه بس .
- نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
- نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا
- نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6 طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 6 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا
- ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي .
-12 قطعه رقاق.
-1 كيلو لحمه مفروم احمر.
- 2 بصله متوسطه مفرومه جيدا.
- ملح وفلفل اسمر حسب المذاق ( 2 ملعقه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده).
* ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3 ملعق زيت ذره او عباد الشمس.
* لتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.
* صنيه مستديره لعمل الرقاق.
الطريقه بقي ايييييييه :
-الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نجيب البصله المفرومه تتحمرمع ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي كده ماشي ونجيب كيلو اللحمه و نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين ايه بقي يا حلوين نسيبها لحد متسوتي بتاع ربع ساعه بس .
- نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
- نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا
- نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6 طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 6 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا
- ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي .
وبالف هنا
sameh- جامد
- عدد المساهمات : 237
تاريخ التسجيل : 06/04/2010
الموقع : http://elhaih haloa.mountada.com
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل اكلات مصرية ( الحواوشي )
» طريقة عمل اكلات مصرية ( الكشري المصري )
» طرقة عمل اكلات مصرية ( طاجن البامية باللحم الضاني )
» طريقة عمل حلويات مصرية ( الهريسة )
» طريقة عمل اكلات مصرية ( المصقعة )
» طريقة عمل اكلات مصرية ( الكشري المصري )
» طرقة عمل اكلات مصرية ( طاجن البامية باللحم الضاني )
» طريقة عمل حلويات مصرية ( الهريسة )
» طريقة عمل اكلات مصرية ( المصقعة )
الحياة حلوة :: مطبخ الحياة حلوة :: اكلات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الخميس أكتوبر 16, 2014 2:47 pm من طرف عبده الطوخى
» بحبك يا مصر ... وبعشق ترابك
الثلاثاء نوفمبر 01, 2011 12:54 pm من طرف hana
» الحلقة التاسعة من يوميات شاب عادي
الأربعاء مارس 23, 2011 3:38 pm من طرف semsema
» طريقة الكشري المصري بس جااااااااااااااااااامدة
الخميس مارس 17, 2011 2:23 pm من طرف semsema
» فساتين زفاف2011 رائعة
السبت فبراير 26, 2011 10:59 am من طرف شمس
» اشتقت اليــــــــــك حبيبـــــــــــــــي
الأربعاء فبراير 23, 2011 5:31 pm من طرف semsema
» أحبـــــــــــك يا أعـــــز انســـــان
الثلاثاء فبراير 22, 2011 5:45 pm من طرف semsema
» اعترافات قلب مجروح !!!
الأحد فبراير 13, 2011 1:16 pm من طرف semsema
» أنت الان في المسجد الاقصى
الأحد فبراير 06, 2011 8:33 am من طرف شمس