الحياة حلوة
اهلا وسهلا بيكم

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

الحياة حلوة
اهلا وسهلا بيكم
الحياة حلوة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» أهمية العلم في حياتنا
الرقاق باللحمه المفرومه (اكلة مصرية ) Emptyالخميس أكتوبر 16, 2014 2:47 pm من طرف عبده الطوخى

» بحبك يا مصر ... وبعشق ترابك
الرقاق باللحمه المفرومه (اكلة مصرية ) Emptyالثلاثاء نوفمبر 01, 2011 12:54 pm من طرف hana

» الحلقة التاسعة من يوميات شاب عادي
الرقاق باللحمه المفرومه (اكلة مصرية ) Emptyالأربعاء مارس 23, 2011 3:38 pm من طرف semsema

» طريقة الكشري المصري بس جااااااااااااااااااامدة
الرقاق باللحمه المفرومه (اكلة مصرية ) Emptyالخميس مارس 17, 2011 2:23 pm من طرف semsema

» فساتين زفاف2011 رائعة
الرقاق باللحمه المفرومه (اكلة مصرية ) Emptyالسبت فبراير 26, 2011 10:59 am من طرف شمس

» اشتقت اليــــــــــك حبيبـــــــــــــــي
الرقاق باللحمه المفرومه (اكلة مصرية ) Emptyالأربعاء فبراير 23, 2011 5:31 pm من طرف semsema

» أحبـــــــــــك يا أعـــــز انســـــان
الرقاق باللحمه المفرومه (اكلة مصرية ) Emptyالثلاثاء فبراير 22, 2011 5:45 pm من طرف semsema

» اعترافات قلب مجروح !!!
الرقاق باللحمه المفرومه (اكلة مصرية ) Emptyالأحد فبراير 13, 2011 1:16 pm من طرف semsema

» أنت الان في المسجد الاقصى
الرقاق باللحمه المفرومه (اكلة مصرية ) Emptyالأحد فبراير 06, 2011 8:33 am من طرف شمس

منتدى


التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني

الرقاق باللحمه المفرومه (اكلة مصرية )

اذهب الى الأسفل

الرقاق باللحمه المفرومه (اكلة مصرية ) Empty الرقاق باللحمه المفرومه (اكلة مصرية )

مُساهمة من طرف sameh السبت سبتمبر 11, 2010 5:59 pm

المقادير:
-12 قطعه رقاق.
-1 كيلو لحمه مفروم احمر.
- 2 بصله متوسطه مفرومه جيدا.
- ملح وفلفل اسمر حسب المذاق ( 2 ملعقه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده).
* ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3 ملعق زيت ذره او عباد الشمس.
* لتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.
* صنيه مستديره لعمل الرقاق.

الطريقه بقي ايييييييه :
-الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نجيب البصله المفرومه تتحمرمع ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي كده ماشي ونجيب كيلو اللحمه و نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين ايه بقي يا حلوين نسيبها لحد متسوتي بتاع ربع ساعه بس .

- نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
- نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا
- نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6 طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 6 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا
- ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي .

الرقاق باللحمه المفرومه (اكلة مصرية ) 1
وبالف هنا
sameh
sameh
جامد
جامد

عدد المساهمات : 237
تاريخ التسجيل : 06/04/2010
الموقع : http://elhaih haloa.mountada.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى